Za većinu kulinara početnika pripremanje torte je vrh kulinarske umetnosti. I donekle su u pravu, jer jedno je da gricnete sočnu čokoladnu tortu i zapišete recept za pripremanje, a sasvim drugo - da savijete rukave i da je pripremite.
Jedna od najvažnijih operacija u pripremi domaće torte je prelivanje kore sirupom. Pre nego što natopite kompotom, šećernim sirupom ili nečim drugim koru koju ste sa trista muka napravili, ispekli i isekli, treba pažljivo da pročitate kako se to radi.
Veoma je važno da ostavite koru da se potpuno ohladi i da je čak tada prelijete sirupom, jer sirup ili kompot treba da budu topli.
Treba da budete veoma štedljivi kada kori prelivate sirupom, jer lako možete preterati sa sirupom (kompotom, mlekom) i da vam torta bude gnjecava. Obično su za jednu kori dovoljne 2-3 šupene kašike sirupa, koji se pažljivo preliva kašikom po celoj kori. Prelivanje donje kore se ne preporučuje, da torta ne bi izgubila osnovu.
Komentari