Bonapeti.rs»Saveti»Kako da prelijemo sirupom koru za tortu?

Kako da prelijemo sirupom koru za tortu?

Mariana V.Mariana V.
Džedaj
1651
Kako da prelijemo sirupom koru za tortu?

Za većinu kulinara početnika pripremanje torte je vrh kulinarske umetnosti. I donekle su u pravu, jer jedno je da gricnete sočnu čokoladnu tortu i zapišete recept za pripremanje, a sasvim drugo - da savijete rukave i da je pripremite.

Jedna od najvažnijih operacija u pripremi domaće torte je prelivanje kore sirupom. Pre nego što natopite kompotom, šećernim sirupom ili nečim drugim koru koju ste sa trista muka napravili, ispekli i isekli, treba pažljivo da pročitate kako se to radi.

Veoma je važno da ostavite koru da se potpuno ohladi i da je čak tada prelijete sirupom, jer sirup ili kompot treba da budu topli.

Treba da budete veoma štedljivi kada kori prelivate sirupom, jer lako možete preterati sa sirupom (kompotom, mlekom) i da vam torta bude gnjecava. Obično su za jednu kori dovoljne 2-3 šupene kašike sirupa, koji se pažljivo preliva kašikom po celoj kori. Prelivanje donje kore se ne preporučuje, da torta ne bi izgubila osnovu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
Ukupno glasalo: 1
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji