Kolač je jedan od košmara savremenih domaćica. Ponekada prolaze godine, pre nego što se otkrije tačan i oproban recept, uz koji će garantovano kolač biti ukusan, vazdušast i mirisan.
Jedan od lakših načina i uz to način na koji nećete pretrpeti neuspeh, je da kolač pripremite u aparatu za pečenje hleba.
Ne samo da možete pripremiti kolač u aparatu za pečenje hleba, već većina savremenih aparata za pečenje hleba ima i specijalni program za pripremanje kolača.
Ostaje vam samo da pronađete tačan recept za pripremu kolača u aparatu za pečenje hleba.
Osnovno pravilo kod pripreme kolača u aparatu za pečenje hleba je da se pridržavate instrukcija proizvođača i da se poštuje redosled stavljanja namirnica. Preporučuje se da tečne sastojke, kao što su voda ili sveže mleko, ulje, jaja, kvasac i šećer umutite prethodno žicom ili mikserom.
Tek nakon toga u aparat za pečenje hleba stavite prvo tečne sastojke, odozgo rasporedite brašno i pokrenite program za pripremanje kolača. Kada se program završi, uživaćete u ravnomerno ispečenom, mirisnom i ukusnom kolaču.
Komentari