Bonapeti.rs»Saveti»Šta je Burata i kako se koristi?

Šta je Burata i kako se koristi?

EvgeniaEvgenia
Šef kuhinje
45165
Šta je Burata i kako se koristi?

Šta je burata sir

Sir Burata (Burrata) je italijanski mlečni užitak. Zamislite da sečete mocarelu, ali sa kremastom, tekućom, masnom unutrašnjošću.

Osnovni proizvod u italijanskoj kuhinji, ovaj sveži sir dolazi iz regije Pulja u južnoj Italiji. Nastao je 50-ih godina prošlog veka.

Tekstura i ukus ovog sira su izuzetni. Zapravo, "burro" na italijanskom znači "namazan maslacem".

Kontrast u teksturi i ukusu čini Buratu omiljenom među ljubiteljima sira. Stoga nije iznenađujuće što je postala veoma popularna.

Kako koristiti buratu

Najbolji način za konzumiranje Burate je da je sveža i na sobnoj temperaturi. Konzumiranjem na ovaj način ističe se njen luksuzno kremasti centar i ukus.

Po vrhu se može poprskati malo maslinovog ulja i namazati na krostine. Može se dodati pesto, pasta od maslina i parče ili dve paradajza.

Burata je pogodna za pice, salate, testenine, rižoto itd.

Kremasta je i odlično slaže sa slanim pršutom i slatkim breskvama u salati.

Za kontrast ukusa može se dodati pečeni paradajz sa balzamikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
Ukupno glasalo: 1
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj savet još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni