Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Puter milfoj sa kremomRazvijte lisnato testo u tanku koru. Pomoću čaše ili prstena isecite krugove.
Poređajte ih u posudu za pečenje, postavljeni papirom za pečenje. Pospite ih šečerom u prahu. Stavite drugi list papira odozgo i pokrijte ih...
24. mart
Čokoladni milfoj sa maskarponeomČokolada se istopi na pari na srednjoj vatri uz neprestano mešanje. Sipa se u tankom sloju preko celofana i ostavlja se da se ohladi. Iseče se 9 kvadrata.
Priprema se krem, tako što se maskarpone pomeša sa konjakom, šećerom...
03. avgust
Milfoj sa kremom od limunaPospite raskošni milfoj obilno šećerom u prahu i ukrasite jagodama.
Lepo je da milfoj sa kremom od limuna stoji jednu noć pre konzumiranja.
Neka vam je slatko!...
23. maj
Milfoj sa patlidžanom i tikvicamaIsecite patlidžan i tikvicu po dužini. Isecite ih na gril tiganju i nakon toga začinite solju i sa malo maslinovog ulja.
Blanširajte paradajz nekoliko minuta u kipućoj vodi. Oljuštite ih, očistite od semenki i isecite...
09. dec.
Pariski milfoj sa kremom od citrusaOva verzija deserta milfoj je napravljena u Parizu u 19. veku sa mirisom citrusa bergamota.
Predlažemo vam recept Pariska torta milfoj sa brzom i jednostavnom varijantom sa gotovim lisnatim testom....
14. feb.
Milfoj JelkaPoređajte listiće badema i na celu površinu vašeg milfoja.
Stavite tu i tamo srebrne perle i imate jedan veoma ukusan, jednostavan i lep desert za predstojeće praznike - Milfoj jelka!
Neka vam je slatko!...
24. januar
Medeni milfojTesto se razvija u koru debljine 3 milimetra, podeli se na 2 dela. Stavlja se u posude za pečenje poprskane vodom, pri čemu se probode na nekoliko mesta. Peče se pet minuta na 180 stepeni.
Umućena žumanca se pomešaju sa...
03. avgust
Kako da napravimo idealan milfojMilfoj se negde spremao u 729 slojeva, a u nekim savremenim receptima broj listova dostiže i 2048....
18. april
Kolačići sa lisnatim testom i kremom od limunaZa ovaj improvizovani milfoj skrob kada se skide sa ringle stavlja se maslac, dobro se izmeša, nakončega se pokriva najlon kesom cela površina da se ne bi hvatala korica.
Ostavlja se dase u potpunosti ohladi....
29. april
Neodoljivi deserti iz celog svetaNe propustite da probate još i klasike kao što su brioš, galet, milfoj, čokoladni flan, ekler torta....
30. mart
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaA da bismo završili ukusnu sliku francuske kuhinje, obratite pažnju na recepte za Pačetinu Magre, Terin ili izaberite neke od ovih francuskih deserata kao što su Milfoj, Brioš....
14. jul