Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Pretraga sajta

Puter milfoj sa kremomPuter milfoj sa kremom
24. mart
Razvijte lisnato testo u tanku koru. Pomoću čaše ili prstena isecite krugove. Poređajte ih u posudu za pečenje, postavljeni papirom za pečenje. Pospite ih šečerom u prahu. Stavite drugi list papira odozgo i pokrijte ih...
Čokoladni milfoj sa maskarponeomČokoladni milfoj sa maskarponeom
03. avgust
Čokolada se istopi na pari na srednjoj vatri uz neprestano mešanje. Sipa se u tankom sloju preko celofana i ostavlja se da se ohladi. Iseče se 9 kvadrata. Priprema se krem, tako što se maskarpone pomeša sa konjakom, šećerom...
Milfoj sa kremom od limunaMilfoj sa kremom od limuna
23. maj
Pospite raskošni milfoj obilno šećerom u prahu i ukrasite jagodama. Lepo je da milfoj sa kremom od limuna stoji jednu noć pre konzumiranja. Neka vam je slatko!...
Milfoj sa patlidžanom i tikvicamaMilfoj sa patlidžanom i tikvicama
09. dec.
Isecite patlidžan i tikvicu po dužini. Isecite ih na gril tiganju i nakon toga začinite solju i sa malo maslinovog ulja. Blanširajte paradajz nekoliko minuta u kipućoj vodi. Oljuštite ih, očistite od semenki i isecite...
Pariski milfoj sa kremom od citrusaPariski milfoj sa kremom od citrusa
14. feb.
Ova verzija deserta milfoj je napravljena u Parizu u 19. veku sa mirisom citrusa bergamota. Predlažemo vam recept Pariska torta milfoj sa brzom i jednostavnom varijantom sa gotovim lisnatim testom....
Milfoj JelkaMilfoj Jelka
24. januar
Poređajte listiće badema i na celu površinu vašeg milfoja. Stavite tu i tamo srebrne perle i imate jedan veoma ukusan, jednostavan i lep desert za predstojeće praznike - Milfoj jelka! Neka vam je slatko!...
Medeni milfojMedeni milfoj
03. avgust
Testo se razvija u koru debljine 3 milimetra, podeli se na 2 dela. Stavlja se u posude za pečenje poprskane vodom, pri čemu se probode na nekoliko mesta. Peče se pet minuta na 180 stepeni. Umućena žumanca se pomešaju sa...
Kako da napravimo idealan milfojKako da napravimo idealan milfoj
18. april
Milfoj se negde spremao u 729 slojeva, a u nekim savremenim receptima broj listova dostiže i 2048....
Kolačići sa lisnatim testom i kremom od limunaKolačići sa lisnatim testom i kremom od limuna
29. april
Za ovaj improvizovani milfoj skrob kada se skide sa ringle stavlja se maslac, dobro se izmeša, nakončega se pokriva najlon kesom cela površina da se ne bi hvatala korica. Ostavlja se dase u potpunosti ohladi....
Neodoljivi deserti iz celog svetaNeodoljivi deserti iz celog sveta
30. mart
Ne propustite da probate još i klasike kao što su brioš, galet, milfoj, čokoladni flan, ekler torta....
Tradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništvaTradicionalni francuski proizvodi koji su ponos lokalnog stanovništva
14. jul
A da bismo završili ukusnu sliku francuske kuhinje, obratite pažnju na recepte za Pačetinu Magre, Terin ili izaberite neke od ovih francuskih deserata kao što su Milfoj, Brioš....