Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bonton za serviranje kafeServiranje kafe je ritual koji podrazumeva razna pravila. Još u prošlosti je postojao bonton za serviranje kafe....
29. jun
Zrno kafeŠećer i vodu staviti u šerpu i kuvati na laganoj vatri. Kada provri, dodati iseckan margarin i 80 gr čokolade. Mešati da se sve otopi i sjedini.
Dodati mlevene orahe, mleveni keks i instant kafu. Dobro izmešati i ohladiti...
20. mart
Temperatura serviranja vinaServiranje vina nije velika nauka, osim ako niste pravi manijak na temu modernističke kuhinje. Cilj pravilnog serviranja vina jeste da se sve arome oslobode u čaši, a da se pritom ne poremeti ukus....
16. jun
Kolač od kafeProsejano brašno pomešajte sa kafom i praškom za pecivo.
Umutite rastopljeni maslac sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance i umutite lepo, a belanca posebno umutite na sneg.
U tu smesu dodajte u delovma...
22. maj
Liker od kafeSipamo krupno samlevenu kafu i rakiju u heremtički zatvorenu teglu.
Nakon tri dana pripremamo sirup od šećera i vode. Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu.
Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle...
21. maj
Kuglof sa ukusom kafeNamazati maslacem kalup za kuglof i pospi ga mlevenim lešnicima. Umutiti jaja, šećer i vanilin šećer. U penastu smsesu dodati ulje i kakao i nastaviti sa mućenjem.
U šolju sa prokuvalom vodom dodati kafu i promešati....
28. dec.
Torta sa mirisom kafeU posudu sam stavila jaja, šećer i vanilu i mikserom sam ih mutila dok nisu utrostručili svoju zapreminu.
Nastavila sam da mešam drvenom kašikom i da dodajem prosejano brašno i pažljivo sam izmešala kako bi smesa ostala...
11. jun
Kolačići u obliku kafeOd svih sastojaka se mesi meko testo.
Prave se elipsoidne loptice i pomoću čačkalice za zube se prave uzdužni prorezi.
Kolačići sa kakaom se peku na 180°C 10 minuta u tepsiji obloženoj papirom za pečenje.
Prijatno...
29. april
Čokoladni tart sa aromom kafeZa koru: Mikserom umutiti maskac sa šećerom u prahu. Dodati razmućeno jaje i izmiksati. Umešati brašno pomešano sa kakaoom, dodati so i izmešati špatulom. Uviti u providnu prijanjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru...
12. okt.
2
Rolat od kafe i piškotaNamrvite piškote. Prelijte ih kafom i nakon toga promešajte dok ne dobijete glatku smesu. Rasporedite preko folije.
Istopite maslac, sipajte sveže mleko, šećer i orahe. Mutite dok se ne dobije glatka smesa.
Sipajte...
17. dec.
Torta od oraha Kafe-musRerna - 170-180 stepeni:
Dva okrugla kalupa; namazana i obložena papirom za pečenje - prečnika 20 cm.
U posudi prosejte brašno, prašak za pecivo, so i sodu. Ostavite sa strane.
U posudi miksera umutite maslac na krem...
21. jun
Kajzerice sa prelivom od kafeBrašno, šećer i kvasac, politi toplim mlekom. Pomešati i dodati so i rastopljeni maslac. Umesiti testo i ostaviti pola sata da odstoji. Podeliti na 4 dela testo i oblikovati.
Mekani maslac, posuti šećerom i umutiti mikserom...
25. mart
Keks torta sa ukusom kafeU velikoj posudi mutite tečnu pavlaku sa šećerom, dok ne dobijete gust krem.
Dodajte maskarpone, ohlađeni espreso, neskafu i vanilu.
Promešajte sve silikonskom špatulom.
Stavite jedan sloj krema u kalup sa padajućim...
13. avgust
Koristi od zelene kafeKafa je uobičajeno piće – više od nje, možda, piju se samo čaj i voda. Međutim, kvaliteti koje ima zelena kafa nisu posebno poznati. To je zapravo nepržena kafa u zrnu – bogata je hlorogenskom kiselinom, koja se smatra jakim...
07. sep.
Kolač sa prelivom i aromom kafeIzvadite jaja na sobnu temperaturu. Stavite jaja u posudu, zajedno sa 1 šoljom šećera i mutite mikserom. Posle stavite ulje i sveže mleko, i nastavite da i mutite mikserom dok ne dobijete gust i mekan krem.
Prosejte brašno...
10. mart
Kolač od kafe sa Maskarpone siromDugački plitki kalup za tart sa oblikovanim rubovima i odvojivim dnom - 35/11 cm. Rerna - 180 stepeni. Loptice za pečenje na testu. Papir za pečenje dužine kalupa - tart.
U posudi miksera se muti maslac otprilike 2 minute...
03. feb.
Jednostavna čokoladna torta sa aromom kafePomešaju se suvi sastojci - brašno, so, kakao, hlebna soda, prašak za pecivo.
Mikserom umutimo meki maslac sa šećerom i dodajemo jaja jedno po jedno.
Dodajemo polovinu suvih sastojaka u maslac, posle dodajemo kafu sa...
05. mart
Domaća torta sa želiranim kremom od kafeUmutite jaja sa šećerom, dok se u potpunosti ne sjedine, pa dodajte kakao i brašno i mešajte drvenom kašikom, dok ne dobijete homogenu smesu, koju ćete isipati u kalup za tortu i peći 30-35 minuta na 180 stepeni.
Ispečenu...
23. maj
Napitak od kafe i soka od pomorandžeSipati vodu u džezvu i kašiku šećera, da provri.
Sipati iz kesice kafu u čašu i kada voda provri, preliti kafu i promešati.
Staviti u zamrzivač 30 min.
Iseći jedan kolutić od pomorandže za dekoraciju. Iscediti pomorandžu...
27. april
Praznična čokoladna torta sa musom od kafeVratite tortu u frižider na još sat vremena i nakon toga je spremna za serviranje.
Praznična čokoladna torta sa musom od kafe je gotova....
26. januar
Kolač sa mlečnim prelivom i ukusom kafeUzimamo tepsiju prečnika 25-26 cm za paj ili druga. Dno i zidove podmazujemo maslacem i dobro pospemo brašnom. Ostavljamo je sa strane.
Prosejemo brašno sa sitom u posudu. Dodajemo prašak za pecivo i mutimo kako bi se...
05. maj
Italijanski kolači za kafu sa ukusom kafePošto pečem italijanske kolače sa ukusom kafe, menjam naziv u „Biscotti al Caffe“ (Keks za kafu). Nisam koristila mikser ili mašinu za mešenje.
Ručno sam mešala sve sastojke da testo dobije savršenu konzistenciju. Čak...
06. dec.
Krem od kafe sa skrobom i rumomMožete da servirajte čokoladni krem sa kafom i skrobom sa keksom ili voćem....
25. sep.
Maska za lice sa socom od kafeUmutite belance i pomešajte ga sa medom. Dodajte soc od kafe i dobro izmešajte.
Nanesite tanak sloj na lice i vrat lagano masirajući kako bi se dobio efekat pilinga. Nakon toga stavite deblji sloj.
Ostavite masku za...
22. dec.
Vrste kafe prema načinu pripremeAromatična šolja tople kafe prva je stvar za kojom većina ljudi poseže ujutru. Kafa je omiljeno piće ne samo zbog uticaja koji ima, već i zbog prijatnog ukusa i još prijatnije arome.
Pre nego što do svakog od nas...
04. jun