Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Salata od Povrća»Toskanska salata Pancanela

Toskanska salata Pancanela

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141132k143
Toskanska salata Pancanela
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
23/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Stari hleb, sveže povrće i maslinovo ulje se pretvaraju u ukusnu salatu Pancanelu"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada
  • paprike - 2 komada, raznih boja (ispečene i oljuštene)
  • luk - 1/2 glavice, crveni
  • hleb - 2 - 3 kriške (star)
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • sirće - 2 kašike, jabukovo
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • biber
  • bosiljak - svež
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb isecite ili iskidajte na veće komade. Posipajte ga maslinovim uljem, solju i biberom. Pecite ga nakratko u rerni na 180 steoeni oko 10 minuta.

Pomešajte preostalo maslinovo ulje sa jabukovim sirćetom i dodjate so. Paradajz isecite na kockice, a paprike i crveni luk na tračice.

Stavite isečeno povrće u činiju, dodajte prethodno isitnjen beli luk i isipajte maslinovo ulje sa sirćetom. Dobro promešajte.

Sipajte prepečene komadiće hleba u činiju, preko hleba rasporedite povrće i prelijte sok, koji se stvorio u činiji.

Posipajte preko iseckan bosiljak. Dodajte, ako želite, ljute papričice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: