Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od luka»Toskanska supa od luka

Toskanska supa od luka

Toskanska supa od luka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
4
"Servirajte ovu raskošnu toskansku supu od luka dok je još topla - obilno pospite rendanim kačkavaljem"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 kg
  • bademi - 100 g
  • sirće - 1 supena kašika
  • cimet - mali prstohvat
  • med - 1 kašičica
  • bujon od povrća - 1 l
  • so
  • biber
  • kačkavalj - rendan
* merne jedinice

Način pripreme

Sameljite bademe i stavite u posudu. Dodajte sirće, cimet, promešajte i odvojite.

U šerpu stavite 3 supene kašike maslinovog ulja. Oljuštite i isecite luk na polumesece. Stavite ga u šerpu i pržite na niskoj temperaturi dok ne omekša. To će vam oduzeti oko 40 minuta.

Nakon što luk omekša dodajte smesu sa bademima. Pržite nekoliko minuta.

Dodajte med, a malo nakon toga i bujon. Stavite začine i kuvajte pola sata.

Gotovu supu od luka sipajte u duboke posudice i pospite rendanim kačkavaljem.

Ispecite tost hleb. Odmah nakon što izvadite pospite sa njim i kačakvaljem. Čorbu odmah serivrajte.

Toskanska supa od luka je veoma ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: