Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita sa korama na saču i kiselim mlekom

Pita sa korama na saču i kiselim mlekom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8122713k269
Pita sa korama na saču i kiselim mlekom
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
30/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Ako želite da date kompliment jednoj piti, kažite joj da je narasla i puna, ali to isto ne važi za dame"

Potrebni sastojci

  • kore na saču - 400 g
  • jaja - 4 komada
  • koziji sir - 300 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • sveže mleko - 100 ml
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • maslac - 80 g
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se sprema nadev, tako što se mute viljuškom 4 jaja. U njih se dodaje kiselo mleko sa sodom. Ponovo se mute jaja sa mlekom. Dodaje se sveže mleko i namrvljeni sir.

Sastojci se izmešaju da se dobro zamese. U drugoj posudi se rastapa maslac i meša se sa uljem.

U unapred podmazanu posudu za pečenje se ređa red kora, masnoća, nadev i tako dok se ne potroše sastojci. Na kraju se završava smesom od jaja, mleka i sira.

Pita se peče na 200 stepeni, dok se odozgo ne zarumeni. Nakon što se izvadi poprska se kiselom vodom i pokriva se pamučnom krpom.

Pri vađenju iz rerne pita izgleda glomazno i naduto. Ali da bi ostala mekana potpari se pod krpom u iz tog razloga spadne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: