Svinjski kebap s prazilukom

20/09/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4198
"Naš omiljeni klasičan proizvod koji obavezno ide sa domaćim crnim vinom "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano25
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1, 5 kg, od vrata
  • praziluk - 1 kg
  • vino - 1 šolja
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso i praziluk se iseku. U velikoj posudi za pečenje promešamo sa čašom vina, pola šolje vode, alevom paprikom, biberom i solju.

Svinjsko meso će pustiti svoju masnoću koja se topi pri pečenju, zato nije neophodno da dodajemo dodatnu masnoću.

Gurnemo u rernu i pečemo dok se praziluk ne istopi, voda i vino dok ne uvru.

S vremena na vreme rerna se otvara da se promeša.

Meso od vrata nije masno, ova vrsta kebapa pogodna je i za ljude sa visokim holesterolom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti