Dinstana svinjetina sa krompirom u grnetu

13/02/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacInovator93122
"Recept za početnike. Potrebno je samo da izdvojite vreme i imate želju."
Priprema15 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno105 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano134
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 500 g
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • voda - 1 šolja
  • biber
  • so - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se pripremaju namirnice: operite, ogulite i isecite krompir, šargarepu, luk i papriku. Meso isecite na komade.

Kad isečete povrće, posipajte ga sa malo soli, sa alevom paprikom, biberom, brašnom i sve dobro promešajte.

Na dno grneta prvo poređajte meso i preko njega isečeno povrće i ispasirani paradajz. Dodajte ulje i sipajte šolju vode.

Stavite poklopac ili pokrijte aliminijumskom folijom, u slučaju da nemate poklopac.

Stavite u rernu da se peče na 200-220 stepeni. Po želji ga možete poslužiti sa sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija