Slatko od zelenog paradajza

22/02/2017
"Od zelenog paradajza može da se napravi, ne samo ukusna turšija, već i aromatično slatko! Probajte i uverićete se sami!"
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca27
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite zeleni paradajz i očistite ga od peteljki. Ako je potrebno očistite i deo semenja i grube delove i nasecite na sitne parčiće. Stavite paradajz da se prokuva u tri vode.

To se radi s ciljem da se otkloni gorčina zelenog paradajza. Treći put kora moze lako da se oljušti.

Pripremite šećerni sirup od dve šolje vode i šećera, kad dodate i kriške limuna. Čim se sirup lako zgusne dodajte paradajz i promešajte.

Kuvajte slatko dok se polako ne zgusne, dodajte orahe i kuvajte do željene gustine. Dva minuta pre nego što ga sklonite s ringle dodajte limontus.

Skinite slatko s ringle i raspodelite ga u suve ugrejane tegle. Odstranite kriške limuna. Zatvorite tegle i sterilizujte ih na desetak minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija