Pile a la Saltimboka

12/03/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Danas očekujemo specijalne goste i za njih ćemo pripremiti ovu pileću improvizaciju Saltimboke sa mirisnim sosom "
Priprema15 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano7 900
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Koristite file leptir i podelite ga na dva dela po sredini, isto uradite i sa drugim fileom. Dobićete četiri filea. Stavite svaki file između providne folije i čekićem ga istanjite lagano.

Svaki file posolite i pobiberite, odozgo stavite po dva listića žalfije, prekrijte parčetom pršute i pritisnite rukom, tako da se zalepi na meso. U tanjir stavite brašno i uvaljajte meso sa obe strane, a višak brašna otresite.

U tiganj sipajte maslinovo ulje i ugrejte ga, stavite filee da se isprže sa pršutom nadole, a zatim ga okrenite i na drugu stranu. Pržite po nekoliko minuta sa svake strane, izvadite filee i stavite ih na ubrus.

U isti tiganj stavite maslac, ostavite da se otopi i sipajte vino, promešajte i ostavite da ispari alkohol oko 5 minuta. Na kraju dodajte bujon i promešajte. Ostavite sos da se krčka oko 10 minuta dok se ne zgusne i smanji. Na kraju vratite filee u sos, ostavite oko minut i skinite sa vatre. Servirajte filee sa malo sosa.

Napomena: Originalna Saltimboka se priprema od telećeg mesa, a ovaj recept je sa pilećim, koje je takođe ukusno :)slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija