Originalan tuski koh

12/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1415
"Koh sa sirupom prema klasičnom receptu! Uživanje za male i velike sa sećanjem na detinjstvo!"
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 834
  • Pregledi tokom meseca67
  • Pregledi tokom desmice30
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • šećer - pola šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • brašno - 3 kašike
  • griz - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - pola kesice
  • kora od jednog limuna
  • za sirup
  • šećer - 2 i po šolje
  • voda - 2 i po šolje
  • pola limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro bi bilo da prvo napravite sirup, kako bi bilo vremena da se ohladi. Pomešajte vodu i šećer da provri. Kuvajte sirup pet minuta na umerenoj vatri, dodajte limun isečen na kriške i kuvajte još tri minuta. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.

Umutite jaja sa šećerom dok ne dobijete bujnu penu. Dodajte kiselo mleko u koje ste razmutili sodu bikarnonu.

Uz neprekidno mešanje sipajte ulje. Polako se dodaju griz, brašno koje ste pomešali s praškom za pecivo i narendana limunova kora.

Gotova smesa se sipa u podmazanu i pobrašnjenu posudu za pečenje i peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlakastu boju.

Koh se izvadi iz rerne i dok je još vruć preliva se ohlađenim šećernimm sirupom. Garnirajte po izboru i ... neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija