Način pripreme
Rastopljeni maslac dodajte u kadaif.
Orahe možete samleti, a možete ih samo sitno isecajte - zavisi od ukusa. Njih zajedno sa šećerom dodajte u gornja dva sastojka, i sve lagano promešajte. Ostavite sa strane, da upije miris maslaca i oraha u kadaifu.
Krem pripremite tako što sveže mleko sipajte u šerpu, u njega dodajte šećer. Sačekajte da provri, cilj je da se šećer rastopi.
Brašno i skrob pomešajte, i umutite u posudi, zajedno sa malo svežeg mleka. Kad se rastvori i ne bude grudvica, sipajte u šerpu i neprestano mešajte, dok se krem ne zgusne.
Na kraju dodajte i žumance, nakon toga možete skinuti krem sa vatre. Sačekajte da se ohladi i u njega dodajte pavlaku i vanilu. Ako koristite svežu vanilu, treba da je dodate dok se krem kuva, i posle da je izvadite.
Uzmite pleh. Namažite ga i ređajte polovinu kadaifa. Preko sipajte krem. Odozgo stavite drugu polovinu i stavite da se peče na 180 stepeni, dok kadaif odozgo ne porumeni.