Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kadaif»Originalan turski kadaif sa mekanim kremom

Originalan turski kadaif sa mekanim kremom

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
4912119
Originalan turski kadaif sa mekanim kremom
Fotografije: Veselina Gardeva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Dobro došli u klub ljubitelja turskih deserata, gde je obavezna druga porcija originalnong turskog kadaifa"

Potrebni sastojci

  • kadaif - 300 g
  • maslac - 100 g, rastopljen
  • šećer - 5 supenih kašika
  • orasi - 1 1/2 šolje
  • za krem
  • sveže mleko - 1 l, domaće
  • šećer - 1 šolja
  • brašno - 4 supene kašike
  • kukuruzni skrob - 3 supene kašike
  • žumance - 1 komad
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • vanila - 1/2 štapića ili 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopljeni maslac dodajte u kadaif.

Orahe možete samleti, a možete ih samo sitno isecajte - zavisi od ukusa. Njih zajedno sa šećerom dodajte u gornja dva sastojka, i sve lagano promešajte. Ostavite sa strane, da upije miris maslaca i oraha u kadaifu.

Krem pripremite tako što sveže mleko sipajte u šerpu, u njega dodajte šećer. Sačekajte da provri, cilj je da se šećer rastopi.

Brašno i skrob pomešajte, i umutite u posudi, zajedno sa malo svežeg mleka. Kad se rastvori i ne bude grudvica, sipajte u šerpu i neprestano mešajte, dok se krem ne zgusne.

Na kraju dodajte i žumance, nakon toga možete skinuti krem sa vatre. Sačekajte da se ohladi i u njega dodajte pavlaku i vanilu. Ako koristite svežu vanilu, treba da je dodate dok se krem kuva, i posle da je izvadite.

Uzmite pleh. Namažite ga i ređajte polovinu kadaifa. Preko sipajte krem. Odozgo stavite drugu polovinu i stavite da se peče na 180 stepeni, dok kadaif odozgo ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: