Način pripreme
Umutite pet žumanaca sa 100 g šećera u prahu na gust krem. U drugoj posudi umutite pet belanaca sa 50 g šećera u prahu na čvrst sneg. Pažljivo pomešajte umućena belanca i žumanca. Dodajte vodu, prosejano brašno i kakao, zajedno sa praškom za pecivo. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U pravougaoni pleh, obložen papirom za pečenje, rasporedite smesu, poravnajte i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Izvadite koru iz pleha i ostavite da se ohladi.
U šerpi sa debelim dnom ugrejte mleko zajedno sa šećerom u prahu. Lagano dodajte skrob, pomešan s malo mleka i umućenim belancima. Mešajte neprestano na tihoj vatri dok se krem ne zgusne. Ostavite da se ohladi.
U posebnoj posudi umutite šećera u prahu i maslac na mekan krem. Maslac treba da bude na sobnoj temperaturi. Dodajte krem od maslaca u hladan krem od vanile. Pažljivo mešajte dok se dve smese ne sjedine.
Stavite koru na odgovarajući tanjir. Obilno je namažite stegnutim kremom. Odozgo namažite slatkom od borovnica. Umutite belanca sa šećerom na gust sneg i namažite preko slatkog od borovnica.
Završite tako što pospete rendanom čokoladom. Pre serviranja ostavite da se ohladi 2-3 sata u frižideru.