Kuglof-torta

15/03/2017
"Evo kako sa malo mašte možete da napravite izuzetno efektnu tortu za priče i pokazivanje!"
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 057
  • Pregledi tokom meseca590
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting2 od 5

Potrebni sastojci

  • za kuglof
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 2 šolje
  • kakao - 2 kašike
  • za krem
  • jaja - 2 komada, samo belance
  • šećer - 1 šolja
  • čokalada - po želji za ukras

Način pripreme

Za kuglof promešajte sve sastojke osim kiselog mleka, sode, kakaoa i brašna. Sodu rastvorite u kiselom mleku i dodajte u smesu, a nakon toga dodajte brašno u porcijama.

Dobivenu smesu podelite da dva dela i u jedan deo dodajte kakao.

Sipajte smesu bez kakaa u nauljeni kalup za kuglof i preko nje sipajte smesu sa kakaom ne mešajući.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta, proveravajući čačkalicom kada je keks gotov.

Za krem umutite belanca u sneg i uz neprestano mućenje dodajte šećer. Prema vašoj proceni možete dodati manje ili više šećera u belanca.

Kada je kuglof gotov, ostavite ga da se ohladi i presecite ga pažljivo kako bi dobili 2 kore. Između kora rasporedite krem od belanaca i šećera.

Po želji rastopite čokoladu i ukrasite keks tortu.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija