Kuglof sarma

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k217
Kuglof sarma
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
20/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Sigurni smo da se ovog načina pripreme sarmi od kiselog kupusa do sada niste setili."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • luk - 1 glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • kiseli kupus - 5 - 6 listova kupusa
  • biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

U podmazan kalup za kuglof poređajte listove kupusa.

Ispržite luk, pirinač, mleveno meso i dodajte začine po ukusu. Izmešajte dobro i sipajte smesu u kalup.

Zatvorite krajevima listova kupusa. Nalijte 1 šolju rasola i 1 šolju vode.

Pecite jelo na 200 stepeni oko 40 minuta ili dok kupus omekša.

Ostavite da se ohladi, odlijte vodu (ukoliko je ostala) i pažljivo prevrnite na odgovarajući tanjir.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: