Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Mafini sa vanilom i mlečnim kremom

Mafini sa vanilom i mlečnim kremom

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2097k389
Mafini sa vanilom i mlečnim kremom
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
17/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Kao pravi eksperti za mafine, uveravamo Vas da nećete uspeti da se približite našim mafinima, ali ako želite da probate njihov neverovatan ukus - zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • za mafine
  • jaja - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 1 šolja
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 1 i 1/2 šolje
  • brašno - 100 g
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • so - prstohvat
  • kokosovo brašno - 1 pakovanje
  • za krem od limuna
  • jaja - 3 komada
  • šećer - 1, 5 šolje
  • brašno - 8 kašika
  • sveže mleko - 1 l
  • limun - kora od 1/2 limuna
  • limun - sok od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokoj posudi umutite jaja. U njih dodajte ulje, sveže mleko, vanilu i kiselu pavlaku. Sve proizvode umutite veoma dobro.

Šećer i brašno, u koje ste umešali prašak za pecivo i so, se promešaju u drugoj posudi.

Sjedinite suve i vlažne sastojke i dobro promešajte, kako bi dobili homogenu masu. Za to vreme pokrijte kalupe za mafine papirom. Smesu sipajte u kalupe za mafine.

Pecite ih i proveravajte kada su gotovi. Gotove mafine ostavite da se potpuno ohlade.

Za krem od limuna:

Umutite jaja i dodajte šećer, brašno, sveže mleko i narendanu koru limuna i sok od limuna i stavite na vatru.

Mešajte neprekidno 3-4 minuta, dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre, a posudu prekrijte providnom folijom (važno je da folija dodiruje krem, kako se ne bi napravila kora).

Pređite na punjenje mafina, koji su se potpuno ohladili. Svaki mafin izdubite uz pomoć sprave za čišćenje paprika. Ako nemate ovu spravu, koristite mali nož.

Izdubljene mafine punite kremom i pospite kokosovim brašnom, a nakon toga ih stavite u frižider da se krem stegne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: