Krostata sa slatkom od jagoda

25/06/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Vreme je za jedan domaći italijanski kolač sa ukusnim domaćim slatkom - laka ideja za zauzete domaćice"
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano302
  • Pregledi tokom meseca101
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • maslac - 100 g, mek
  • šećer - 120 g
  • jaja - 1 komad
  • brašno - 1 šolja
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • slatko od jagoda - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju sipajte brašno, meki maslac, jaje, šećer i prašak za pecivo. promešajte viljuškom i zamesite testo. Od njega odvojite jednu malu loptu za trake.

Ostalo testo razvijte u koru veličine 24 cm. Koru stavite na dno tepsije, tako da podvijete testo ka unutra i napravite ivicu.

Viljuškom napravite rupice po testu i premažite debelim slojem slatka.
Preko poređajte trake, koje ste napravili od odvojenog razvijenog testa.

Poređajte ih tako da se ukrštaju. Pecite krostatu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija