Svinski vrat u marinadi od meda i piva

28/06/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Raskošne šnicle sa marinadom od meda i piva, koje su pravi užitak za čula"
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 140
  • Pregledi tokom meseca164
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski vrat - 6 komada, šnicle
  • beli luk - 4 čena
  • med - 2 kašike
  • limun - 1 komad
  • pivo - 250 ml, svetlo
  • sirće - 1 kašika
  • ruzmarin - 1 grančica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle od svinjskog vrata lagano izlupajte čekićem i zasecite na krajevima, kako se meso ne bi skupilo i deformisalo prilikom pečenja. Posolite i pobiberite.

Promešajte presovani beli luk, med, sok od limuna, pivo, sirće i ruzmarin u dubokoj posudi sa poklopcem i u ovoj smesi ostavite šnicle da se mariniraju preko noći.

Ocedite šnicle i pecite ih na gril tiganju ili roštilju sa obe strane do lepe boje.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar