Puckane ljute paprike u marinadi od meda i belog luka

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
04/09/2017
"Ove lepotice su za brzu konzumaciju... jasno vam je da neće trajati dugo "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano759
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite papričice. Izbušite ih iglom na nekoliko mesta. Stavite ih na zagrejani gril tiganj i zapecite ih.

Beli luk oljuštite i naseckajte čenove. U nasečeni beli luk dodajte oprani i sitno naseckani peršun.

Promešajte med, so i sirće, pa im dodajte ulje i beli luk.

Prelijte papričice i ostavite ih oko sat, dva, da prime marinadu.

Poređajte ih u tanjir i pospite ih peršunom.

Ovako pripremljene papričice služe se odmah. One su sastavni deo tradicionalne bugarske kuhinje.

Pre služenja, možete skinuti ljuske sa paprika, kako bi bile ugodnije za jelo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar