Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Puckane ljute paprike u marinadi od meda i belog luka

Puckane ljute paprike u marinadi od meda i belog luka

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Puckane ljute paprike u marinadi od meda i belog luka
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
5
"Ove lepotice su za brzu konzumaciju... jasno vam je da neće trajati dugo"

Potrebni sastojci

  • paprike - 500 g, ljute
  • peršun - 1 veza
  • beli luk - 1 glavica
  • med - 1 kašika
  • sirće - 5 kašika
  • ulje - 4 kašike
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite papričice. Izbušite ih iglom na nekoliko mesta. Stavite ih na zagrejani gril tiganj i zapecite ih.

Beli luk oljuštite i naseckajte čenove. U nasečeni beli luk dodajte oprani i sitno naseckani peršun.

Promešajte med, so i sirće, pa im dodajte ulje i beli luk.

Prelijte papričice i ostavite ih oko sat, dva, da prime marinadu.

Poređajte ih u tanjir i pospite ih peršunom.

Ovako pripremljene papričice služe se odmah. One su sastavni deo tradicionalne bugarske kuhinje.

Pre služenja, možete skinuti ljuske sa paprika, kako bi bile ugodnije za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: