Rolat od krompira i mlevenog mesa

07/07/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Ponekada je rolat sa mlevenim mesom, a nekada sa kromirom i mlevenim mesom - druga varijanta je duplo ukusnija "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano633
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom desmice18
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ovo prelepo jelo nije teško za pripremu, ali će vam oduzeti malo više vremena. Fantastično je uz pivo i salatu.

Oljuštite krompir i skuvajte ga, ali ne potpuno - pazite da se ne prekuva, jer će onda prilikom rendanja da se zgnječi.

Za to vreme promešajte mleveno meso sa jejtom i dodajte sitno naseckani luk. Posolite i dodajte biber. Dok se krompir još kuva, pripremite i šargarepu - oljuštite ih i nasecite ih na dugačke štapiće (po želji ih možete staviti na minut u vrelu vodu da omekšaju, ali ne previše). Iskidajte oprani peršun - treba vam oko jedne šake.

Kada je krompir skuvan, ohladite ga pod tekućom vodom. Narendajte ga na krupno i u njega dodajte preostala 2 jaja pa posolite. Stavite brašno i umesite neku vrstu testa (smesa treba da bude relativno homogena, kako se ne bi raspadala prilikom umotavanja u rolat i kod pečenja). Možete dodati još malo brašna ili prezle - zavisi od strukture testa.

Sada ide red na pravljenje rolata. Sipajte smesu preko papira za pečenje i rasporedite je ravnomerno. Odozgo stavite mleveno meso i njega dobro rasporedite. Šargarepu poređajte u pravcu motanja rolata, a preko stavite peršun.

Uz pomoć papira napravite rolat (što čvršći, to bolje) i stavite ga u pleh, koji je obložen papirom za pečenje. Pokrijte ga aluminijumskom folijom i pecite ga u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Skinite foliju i pecite ga još oko 15 minuta. Rolat možete srvirati uz svežu salatu, mlečni sos ili da ga prosto ukrasite peršunom i povrćem (paradajz, krastavac).slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija