Punjeni krompir sa dresingom od jagoda

11/08/2017
"Kulinarski izazov za sve one, koji se ne plaše da mešaju ukuse, mirise i ideje "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite krompire i stavite cele da se kuvaju, nemojte ih ljuštiti. Kuvajte na tihoj vatri dok ne budu gotovi. Ohladite ih i oljuštite.

Nakon toga pažljivo nožem izvadite unutrašnjost svakog krompira. Posolite po ukusu i ostavite sa strane.

Rastopite maslac, nemojte ga pržiti.

Četkom oblino namažite unutrašnjost svakog krompira.

Skuvajte jaja, da budu tvrda. Oljuštite ih i izrendajte.

Na pari omekšajte sojine klice i šargarepu.

Pomešajte klice sa rendanim jajima i rendanom šargarepom.

Izrendajte sir, kačkavalj i šunku.

Počnite da punite krompir u slojevima. Odozdo stavite prvo sir, nakon toga šargarepu i kice, posle šunku i kačkavalj. Po želji pre kačkavalja pospite čubrom.

Dresing pripremite tako što operete jagode i isečete na male komade. Pasirajte ih zajedno sa maslinovim uljem, sirćetom, sokom od imuna i malo soli.

Odozgo, preko svakog krompira stavite po jednu supenu kašiku dresinga.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija