Način pripreme
Oljuštim krompir i stavljam ga u kipuću posoljenu vodu. Nakon što se skuva krompir, izvadim ga rešetkastom kašikom u posudu da se ohladi.
Očišćen luk isečem na tanke polumesece, a peršun - na sitno. U njih dodajem očišćene od koštice i na ivice isečene masline i kapar. Dodajem i narendanu koru limuna.
Za dresing iscedim sok od limuna, dodajem masnoću i origano. Promešam dobro.
Krompir sečem na srednje kocke i stavljam ih u posudu za salatu. U njih dodajem isečene sastojke, ne dodajući so, jer su masline i kapar slani, a krompir je takođe upio slanu vodu.
Pažljivo mešam salatu i prelivam je aromatičnim dresingom pre serviranja.
Savet: Ne bacajte vodu u kojo se kuvao krompir. Ona je bogata mineralima i vitaminom C.
Od nje skuvajte sušu od povrća, krompira ili krem supu od tikvica.