Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjeni krompir»Punjeni krompir sa pečurkama i majonezom

Punjeni krompir sa pečurkama i majonezom

ZoriZori
Guru
8932865k
Punjeni krompir sa pečurkama i majonezom
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Super predjelo, odgovarajuće čak i za goste koji ne jedu meso"

Potrebni sastojci

  • krompir - 3 komada, kuvan
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 100 g
  • luk - 1 glavica
  • prezle - 1 supena kašika
  • majonez - 120 g
  • kačkavalj - 60 g
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite i isecite na kockice, propržite u maslacu. Dinstajte oko 3 minuta, nakon toga dodajte u njih sitno iseckan luk, smanjite vatru i ostavite da se dinsta još 7 minuta.

Skinite smesu sa vatre i dodajte prezle, majonez, začinite solju i biberom i promešajte.

Prethodno skuvajte ceo i neoljušten krompir, isecite na pola. Kašikom izvadite unutrašnjost da dobijete nešto kao čamac. Napunite ih nadevom li ih prebacite u pleh, namazan sa malo maslaca.

Stavite pleh u rernu na 15 minuta na 200 stepeni. Nakon toga izvadite, pospite rendanim kačkavaljem i vratite čamce od krompira dok kačkavalj ne porumeni.

Prelijte gotove čamce od kačkavalja maslacem, rastopljenim na tiganju. Servirajte tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: