Turski paradajz kebap

16/08/2017
"Ukusno i efikasno jelo iz turske kuhinje za porodicu i drage goste!"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano224
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom desmice8
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rerna se ugreva na 180 stepeni. Opere se krupniji paradajz i svaki se raseče na 3-4 dela, ali ne do kraja. Očistimo luk i parpiku, sitno isečemo.

Mleveno meso se pomeša sa iseckanim povrćem, dodajemo začine i paradajz pire. Ako stane vodenjikavo, dodajte malo prezle. Oblikuju se male ćufte. Punimo proreze na paradajzu.

Odozogo se prelivaju sa malo ulja i ređamo ih u pleh. Sipa se samo 30-40 ml vode, paradajz i mleveno meso će pustiti tečnost.

Pred kraj se izvadi i preko mlevenog mesa se posipa rendani kačkavalj. Vraća se u rernu da se zapeče. Serviramo odmah. Ukusno i efikasno tursko jelo!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija