Voćni rolat

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922954k332
Voćni rolat
Fotografije: Maria Simova
1 / 3
27/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Savršenstvo ovog rolata je upravo u njegovim sitnim nesavršenostima u obliku koje pokazuju da je domaći i pripremljen sa mnogo ljubavi"

Potrebni sastojci

  • za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 3 kašike
  • ulje - 4 kašike
  • prašak za pecivo - pola kašičice
  • brašno - 4 kašike
  • za voćni nadev kore
  • jabuke - 1 komad
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • cimet - 2 prstohvata
  • sok od limuna - 1 kašika
  • vanilin šećer - 1 paketić
  • krem za punjenje rolata
  • kisela pavlaka - 200 g
  • krem sir - 175 g
  • šećer u prahu - 5 kašika
  • vanila - 1 komad
  • voće - iz slatka
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo s nadevom kore. Prelivamo vrelom vodom šaku suvog grožđa, ostavljamo pet minuta da omekša.

Očistimo jabuku i isečemo na male kocke. Proceđeno suvo grožđe pomešamo sa isečenom jabukom, sokom od limuna, vanilin šećerom i cimetom, ostavljamo tako dok nam ne zatrebaju.

Za koru odvojimo belanca od žumanaca. Belancima dodajemo prstohvat soli i šećer, mutimo mikserom u vazdušast krem.

Žumancima dodajemo ulje, brašno i prašak za pecivo, mešamo dok ne dobijemo glatku smesu. Sjedinimo dve smese mešajući špatulom samo u jednom pravcu. Postavimo posudu za pečenje papirom za pečenje.

Sipamo smesu u posudu i dobro rasporedimo po dnu posude, posipamo voćnom smesom ravnomernio. Pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 10 minuta.

Ispečenu koru okrećemo na čistu krpu, pažljivo sklanjamo papir s nje i uvijamo zajedno s krpom u rolat.

Dok se potpuno ne ohladi pripremamo krem. Pomešamo pavlaku sa sirom, vanilom i šećerom u prahu.

Mešamo dok ne dobijemo ujednačen ukusan krem. Razvijamo ohlađeni rolat, mažemo kremom i stavljamo tu i tamo voće od slatka.

Uvijamo pažljivo rolat i stavljamo na hladno na pola sata. Nakon toga posipamo blago šećerom u prahu i ukrašavamo istopljenom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: