Način pripreme
Tri breskve se oljušte i iseku na kriške. Stavljaju se u nelepljivi tiganj i posipaju se sa tri kašike šećera, prelivaju se sa 150 ml vode.
Kuvaju se dok ne omekšaju. Prebacuju se u cediljku, pri čemu se sok sačuva.
Jaja, zajedno sa šećerom, se umute u penu.
Dodaju se prosejano brašno sa kakaom i vanila. Smesa se promeša pažljivo. Sipa se u posudu za pečenje od rerne, koja je postavljena papirom za pečenje.
Kora za sjajan voćni kolač se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 12-13 minuta. Ostavlja se da se ohladi na papiru.
Kisela pavlaka se pomeša sa krem sirom i šećerom u prahu. Promešaju se. Dodaje se, budući da je suva, krem Ole i muti se dok ne postane gladak.
Kora se oslobodi papira i preliva se izdvojenim sokom. Maže se delom krema. Preko njega se poređaju parčići breskvi.
Sladak rolat se uvija i ostavlja se na hladnom da se stegne.
Preostali krem se prebacuje u špric sa zvezdastim nastavkom. Rolat sa breskvama se ukrašava kremom, kriškama breskvi i kupinama.
Nek vam je slatko uz ovaj neverovatan voćni rolat sa breskvama!