Posne punjene zelene paprike

31/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicPočetnik1435
"Jedna od najvažnijih stvari pri spremanju jela, posebno vegetarijanskih, jeste pravilno kombinovanje začina, a ovde su oni u punoj harmoniji "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano327
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 komada, zelene za punjenje
  • pirinač - 1, 5 šolja
  • peršun - 1/2 vezice
  • nana - 1/2 vezice, sveža
  • šargarepa - 2 komada, na sitne kocke
  • mladi luk - 2 vezice, usitnjen ili 2 glavice starog luka
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • piment - 2 zrna, istucana
  • maslinovo ulje
  • so - krupna za posipanje
  • paradajz - oljušten iz konzerve za preliv
  • biber
  • zeleni biber
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Nadev se ne prži unapred, već se paprike pune direktno sirovim nadevom. Paprike se operu i očiste od semenki. Pirinač se opere pod hladnom vodom. Ako koristim stari luk, stavim ga u blender na nekoliko sekundi, ako je mlad iseckam ga. Šargarepe se takođe iseku na male kocke.

U posudu se sipa luk, pirinač, so, biber, aleva paprika, šargarepa, istucana zrna pimenta, usitnjeni peršun i nana i malo maslinovog ulja. Nadev se promeša i pune se paprike. Poređaju se u posudu za pečenje, dodaje se preliv od ojuštenog paradajza, zrna bibera u voda malo iznad polovine paprika. Posipaju se sa malo krupne soli u kristalima. Posipaju se maslinovim uljem.

Peče se na 180 stepeni oko 20-30 minuta.

Napomena: Stavljam fotografiju isečene paprike da se vidi pirinač, koji je ostao u zrnu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija