Trobojna penjurlija (tutmanik)

07/11/2017
"Trobojina penjurlija, radost za oči i ... stomak "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije16
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano243
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 kg
  • kvasac - 20 g
  • voda - 20 ml, topla
  • kiselo mleko - 400 g
  • jaja - 2 komada + 1 komad za premazivanje
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • so - 1/2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • za nadev
  • sir - 300 g
  • spanać - 500 g
  • ljutenica - 3 - 4 supene kašike
  • maslac - 60 - 70 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite meko testo od navedenih sastojaka. Ostavite malo da odstoji i podelite ga na 4 dela. Razvijte oklagijom jedan deo na koru veličine pleha (ja sam koristila pleh iz rerne). Razvucite u namazan pleh.

Pospite rastopljenim maslacem i mrvljenim sirom. Pokrijte drugom razvijenom korom. Pospite maslacem i prethodno izdinstanim spanaćem. Pokrijte trećom korom i namažite ljutenicom. Završite poslednjom razvijenom korom.

Ostavite da nadođe i namažite umućenim jajetom. Pospite sa malo maslaca, isecite na komade i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti