Podignuta penjurlija (tutmanik)

21/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4221
"Penjurlija za gladne, toliko će vam se usladiti, da ćete uzeti još jedno parče, i još jedno "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 709
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se dobro umute jaja i u njih se dodaju kiselo mleko i soda. Promeša se i doda izmrvljeni sir (dobro je da bude izmrvljen na krupnije), doda se i ulje. Pomešaju se prašak za pecivo i brašno i dodaju u osnovnu smesu za penjurliju. Promeša se i spremna je za rernu.

Mali trik - možete da koristite papir za pečenje da se ne zalepi i da bude mekša donja strana penjurlije. Isecite ga u oblik posude za pečenje. Zahvaljujući sodi i prašku za pecivo, penjurlija će se simpatično podići i biće veoma ukusna.

Peče se približno pola sata dok korica ne postane zlatasta i blago braon. Da bi ste bili poptuno sigurni možete čačkalicom proveriti da li je pečena - ako se lepi za nju kad ga probodete i izvadite znači da nije gotova.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti