bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Podignuta penjurlija (tutmanik)

Podignuta penjurlija (tutmanik)

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Podignuta penjurlija (tutmanik)
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
21/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
"Penjurlija za gladne, toliko će vam se usladiti, da ćete uzeti još jedno parče, i još jedno"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se dobro umute jaja i u njih se dodaju kiselo mleko i soda. Promeša se i doda izmrvljeni sir (dobro je da bude izmrvljen na krupnije), doda se i ulje. Pomešaju se prašak za pecivo i brašno i dodaju u osnovnu smesu za penjurliju. Promeša se i spremna je za rernu.

Mali trik - možete da koristite papir za pečenje da se ne zalepi i da bude mekša donja strana penjurlije. Isecite ga u oblik posude za pečenje. Zahvaljujući sodi i prašku za pecivo, penjurlija će se simpatično podići i biće veoma ukusna.

Peče se približno pola sata dok korica ne postane zlatasta i blago braon. Da bi ste bili poptuno sigurni možete čačkalicom proveriti da li je pečena - ako se lepi za nju kad ga probodete i izvadite znači da nije gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: