File od tune u vinegretu od meda i senfa

10/12/2017
"Ovo je najukusniji način za pripremu fileta tune, svi ostali su samo u njegovoj senci "
Priprema15 min.
Kuvanje6 min.
Ukupno21 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano89
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tuna - 2 filea, 320 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusa, krupnija, u ljuspicama
  • za vinegret
  • jabukovo sirće - 80 ml
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • belo vino - 50 ml
  • med - 1 supena kašika
  • senf - 2 - 3 supene kašike, u zrnu
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice ili po ukusu
  • mirođija - 1 kašičica, suva ili svež
  • beli luk - 1 čen
* merne jedinice

Način pripreme

1. U posudi pomešajte sve sastojke za vinegret, izgnječite beli luk ili ga izrendaje na fino rende. Stavite filete tako da se lagano pokriju ovom marinadom i stavite u frižider na 30 minuta do jedan sat.

2. Ugrejte dve supene kašike maslinovog ulja u tiganju sa dnom koje se ne lepi. Pospite sa malo soli i na dno stavite marinirane filete. U početku će malo prskati, zato se sklonite da se ne biste ispekli.

3. Pecite dva minuta sa jedne strane i okrenite na 4 minuta sa druge strane. To vreme je dovoljno da se ispeče file debljine of santimetar i po. Ako su vaši deblji, pržite malo duže. Unutra treba da ostanu roze boje, što ne znači da su živi.

4. Možete servirati na dva načina - tople, servirane odmah i prelivene preostalim vinegretom ili hladne, stavljaući ih ponovo u tečnost i sačekavši da upije. Nemojte da preterate da vremenom koje treba da stoji u marinadi.

Prijatno!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti