Sirijska baklava

20/12/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj3455
"Ko je ne proba mnogo će pogrešiti - to je najlepša baklava na svetu "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije1
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 248
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom desmice24
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja, šećer, brašno i orasi se umute u posudi. Odvojeno se hladno mleko promeša sa praškom za pecivo i 1 paketom vanile i dodaje se u prvu smesu.

Uzima se jedan paket kora, seku se na sitne trakice i stavlja se smesa. Sve se dobro promeša i sipa u podmazanu i toplu posudu za pečenje.

Uzima se drugi paket kora, takođe se iseku na sitne trakice, nakon toga se rasoorede ravnomerno po posudi za pečenje preko smese. Maslac se rastopi i preliva odozgo, tako da se svuda rasporedi. Peče se u umerenoj rerni na 200 stepeni.

Za to vreme se kuva sirup. Gotova baklava se ostavlja da se ohladi i preliva se toplim sirupom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti