Ukusan hleb u miltikukeru

03/01/2018
"Evo, kako ćete, uz našu pomoć i minimalno učešće multikukera, pripremiti hleb sa hrskavom koricom "
Priprema10 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano62
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 250 g, belo
  • tipsko brašno - 150 g
  • ražano brašno - 100 g
  • so - 1 1/2 kašičice
  • šećer - 1 supena kašika
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • voda - 320 ml, mlaka
  • ulje - za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno u posudu. Dodajte ostale sastojke i promešajte. Dodajte po malo vode i zamesite meko testo. Gotovo testo oblikujte u loptu.

Namažite silikonskom četkom kalup multikukera uljem. Stavite loptu testa u sredinu i uključite na program BAKE, podesite temperaturu na 60 stepeni, a vreme nadolaženja 45 minuta. Pritisnite dugme START.

Kad testo nadođe i udvostruči se, isključite režim i iz menija ponovo programirajte sa dugmetom BAKE, ali ovaj put na temperaturi 150 stepeni 55 minuta. 10 minuta pred kraj pečenja otvorite poklopac i pažljivo okrenite hleb da se ispeče ravnomerno.

Kad završite sa pečenjem okrenite hleb na rešetku. Hleb je veoma ukusan, mekan iznutra i sa hrskavom koricom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija