Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Ukusan hleb sa kačkavaljem

Ukusan hleb sa kačkavaljem

Biserka JosifovaBiserka Josifova
Šegrt
3441528
Ukusan hleb sa kačkavaljem
Fotografije: Biserka Josifova
1 / 4
16/12/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
8
"Domaći hlepčić sa kačkavaljem, koji će svi kod kuće zavoleti na prvi pogled"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 180 ml, toplo
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 2 kašičice
  • ulje - 2 kašike
  • kvasac - 1/2 pakovanja (5 g), suv
  • brašno - 300 g
  • žumance - 1 komad
  • maslac - 50 g, istopljen
  • kačkavalj - 250 g
* merne jedinice

Način pripreme

Aktivirala sam kvasac u svežem mleku i šećeru. U posudu sam sipala brašno, so, ulje i aktiviran kvasac.

Zamesila sam meko i nelepljivo testo, namazala sam ga uljem i ostavila sat, dva da naraste.

U pleh od rerne sam stavila papir za pečenje i pomoću prstena sa kalupa za pečenje od 26 cm sam nacrtala krug.

Sipala sam testo i rukama ga razvukla po iscrtanom krugu.

Nožem sam napravila proreze (ne skroz do dna) kao kvadrate.

Namazala sam obilno smesom od žumanca i 50 g istopljenog maslaca.

U proreze sam stavila tanko isečen kačkavalj i prsten, da naš hleb sačuva svoj oblik.

Ostavila sam još 20 minuta da naraste. Pekla sam ukusan hlepčić sa kačkavaljem 25 minuta na 190 stepeni.

Ukusno je!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: