bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Ukusan kukuruzni hleb

Ukusan kukuruzni hleb

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ukusan kukuruzni hleb
Fotografije: Anonimen
1 / 4
10/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
"Ukusniji i aromatičniji od svakog hleba umešenog samo sa belim pšeničnim brašnom"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 115 g
  • so - 1 kašičica
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • voda - 250 ml
  • kvasac - 1/2 kocke, svež
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - za meko, nelepljivo testo
* merne jedinice

Način pripreme

U toploj vodi se rastvaraju kvasac i šećer, dodaje se nekoliko kašika brašna.

Ostavlja se da se aktivira kvasac. U naraslu smesu se dodaju maslinovo ulje, so i po malo brašna, kukuruzno i posle belo, dok se ne dobije lepo, glatko nelepljivo testo. Ostavlja se da naraste.

Gotovo testo se oblikuje u hleb, stavlja se u pravougaoni kalup za kolač i ostavlja se da ponovo naraste.

Lepo narasli hleb se stavlja u rernu, na čije se dno stavlja posuda sa vodom, i peče se na 180 stepeni dok ne bude gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: