Način pripreme
U velikoj posudi pomešajte toplo sveže mleko, kvasac, šećer i so.
Dobro promešajte, pokritje krpom i ostavite da se aktivira kvasac.
U aktivirani kvasac dodajte jaje, maslac, piskavicu i na kraju brašno.
Mesite dok testo ne bude mekano, glatko i dok ne prestane da se lepi za prste.
Stavite u nauljenu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da naraste 30 minuta dok se testo za hleb ne udvostruči.
Dok se testo diže, u otopljeni maslac dodajte presovani beli luk, so i začine. Promešajte i ostavite na stranu.
Podignuto testo izvadite iz posude na brašnom posutu površinu.
Testo razvijte u pravougaoni list. Razvijeno testo premažite mešavinom istopljenog maslaca, belog luka i začina.
Urolajte ga i isecite na svaka 2 prsta. Isečene komade stavite u nauljen pravougaoni kalup za kolače. Premažite vrh hleba jajetom.
Pecite hleb sa belim lukom u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Kada je hleb sa belim lukom spreman, stavite ga na rešetku da se ohladi.
Zaista savršeno - mekan i ukusan hleb sa belim lukom za svaki dan i svaki sat ;)