Pohovana piletina sa kornfleksom

17/01/2018
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj134823
"Danas vam predstavljamo ove neverovatne pohovane pileće batake sa kornfleksom. Poslužite ih sa mlečnim sosom i kriglom piva"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano241
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - donji, 600 g
  • jaja - 3 komada
  • kornfleks - 200 g
  • biber - 1 prstohvat
  • so
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašičica
  • kurkuma - 1 kašičica
  • brašno - 5 kašika
  • maslinovo ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvate meso sa malo soli.

Ocedite ga i stavite na ubrus da se osuši. U činiji umutite jaja, a u drugu činiju isipajte kornfleks.

Pomešajte brašno sa začinima i stavite ga njega u posebnu činiju.

Uzimajte po jedan batak i prvo ga uvaljajte u brašno, pa u jaja i na kraju u kornfleks. Ponovite isti postupak i sa ostalim batacima.

Tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte meso.

Batake prelijte sa malo maslinovog ulja i stavite u rernu na 180 stepeni dok ne uhvate zlatnu koricu.

Kao garnir neka vam posluže tikvice sa belim lukom i mlekom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija