Jedinstvena piletina sa tikvicama Abuelos

20/01/2018
"Danas smo vam pripremili jedan jedinstven recept, prema kome nećete ostati ravnodušni! Ko posti ili je na dijeti, neka ne gleda "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 943
  • Pregledi tokom meseca107
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 3 komada, bataci ili grudi
  • maslac - 50 g, kravlji
  • ulje - 2 supene kašike
  • beli luk - u prahu
  • aleva paprika - dimljena
  • biber
  • so
  • beli luk - 1 čen
  • kajenski biber
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 1.5 šolje
  • tikvice - 3 komada (oko 300 g)
  • luk - 1 glava, crni
* merne jedinice

Način pripreme

Operite meso, ako koristite pileće grudi, isecite ih na pola, ja sam koristila batake i isekla sam ih na dva dela.

U posudu stavite meso i pospite po ukusu biberom, kajenskim biberom i dimljenom alevom paprikom, stavite malo belog luka u prahu. Začinite meso, rukama promešajte i utrljajte začine u meso.

U tiganj stavite polovinu maslaca i jednu kašiku ulja. Ugrejte na vatri i stavite meso da se prži, dok ne dobije zlatnu boju. Kad bude gotovo izvadite ga iz tiganja i stavite preostali maslac i kašiku ulja.

Sitno iseckajte luk i propržite ga u masti. Operite i usušite tikvicte, prepolovite ih i isecite na jednake tanke komade. Stavite ih u luk i pržite i njih.

Tikvice pržite kratko, da bi ostale hrskave, ja više volim kad su zlatne, zato ih pržim dok ne dobiju zlatnu boju. Dodajte komade mesa i stavite brašno.

Promešajte i pažljivo sipajte toplo mleko, mešajte neprestano dok ne dobijete gust sos. Sipajte mleko dok ne dobijete željenu gustinu. Od brašna će se zgusnuti, zato je količina mleka odokativna.

Sitno isecite čen belog luka i dodajte ga. Ostavite još nekoliko minuta, pospite sa malo bibera i tucane paprike za raskoš.

Skinite sa vatre i pospite mirođijom po želji. Pile se može servirati sa prilogom od krompira ili pirinča.

Napomena: Piletina je raskošnog ukusa, toplo vam je preporučujem. U zavisnosti od mesa koje ćete koristiti, vreme prženja je manje ili više. File se prži brzo, batacima treba više vremena.
slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti