Bundevara uvijena u rolat

14/03/2018
"Volimo bundevare, zato što znamo da su one veoma ukusne i neodoljive "
Priprema25 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano242
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • bundeva - oko 500 - 600 g, izrendana
  • šećer - 12 supenih kašika
  • orasi - 200 g, krupnije samleveni
  • ulje - 10 - 12 supenih kašika
  • kore za pitu - 8 komada
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Krupnije izrendamo bundevu. Krupnije sameljemo orahe. Uzimamo jednu koru i posipamo sa 2 supene kašike ulja, odozgo stavljamo drugu koru i nju posipamo sa 2 supene kašike ulja.

Obilno posipamo izrendanom bundevom, odozgo sipamo šećer - 3 supene kašike, i mlevene orahe. Uvijamo u rolat i stavljamo u namazan pleh. Tako napravimo 4 rolata.

Isečemo na komade i namažemo uljem. Pečemo u ugrejanoj rerni na 220/250 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Hladnu bundevaru obilno posipamo šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti