bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Proverene metode kako da spasete presoljeno jelo

Proverene metode kako da spasete presoljeno jelo

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1453
Presoliti

So je začin koji se nalazi u svakom jelu. Prava doza nekada može da premaši. Često se dešava da stavimo manje soli nego što je potrebno. Međutim, ozbiljniji slučaj je kada presolimo jelo, pošto čak i kad malo posolimo jelo nepresdno pre jela, možemo da popravimo tu grešku.

Kako možemo da spasemo jelo i da ono opet bude ukusno?

Postoji nekoliko proverenih metoda koje mogu da budu od koristi svakoj domaćici. Pre svega previše slana jela nisu dobra za zdravlje - mogu povišiti krvni pritisak, po telu se mogu stvoriti otoci itd.

Jedna proverena metoda za spašavanje preslanog jela je uz pomoć krompira. Ako ste ustanovili da je supa ili vaše jelo preslano, oljuštie nekoliko krompira (2-3), operite dobro i stavjte cele u jelo.

Jelo treba da vri kada dodate krompir, a nakon toga ostavite jelo da vri zajedno sa celim povrćem oko 10-ak minuta. Nakon toga probajte jelo i uverite se u efekat ovog saveta.

Krompir

Ako nemate krompir kod kuće probajte da rešite problem tako što ćete zameniti povrće sa jednom kriškom hleba, prethodno prepečen

Posoljenu supu ili bujon možete spasiti od viška soli i uz pomoć pirinča. Operite lepo pola šolje pirinča i dodajte u jelo, pirinač možete zameniti sa šoljom za kafu svežeg mleka.

Gozbe sa sosom spašavate od previše soli relativno jednostano, ali šta da uradite ako ste presolili pečeno meso?

Potrebne su vam sledeće stvari - krpa, 1 kašičica soli, voda i šerpa u koju ćete stavljati vaše pečeno meso.

Prvo lepo pokvasite krpu i uvijte parče mesa u nju. Nakon toga pospite kašičicom soli krpu i stavite upakovano meso u zatvorenu posudu.

Nakon oko sat vremena otvorite posudu i videćete da su se po površini krpe stvorili kristali - nakon toga meso će biti dobro za konzumiranje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
0000000
0000000
27.09.2019 10:13
Uz dužno poštovanje za sve ovo gore navedeno potrebna je samo jedna jabuka ,koja se ubaci u jelo i prokuva dva tri mun pokupi svu so ,lično iskustvo
1
1