bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Sa ovih 10 namirnica ćete se sačuvati od zakrčenja arterija

Sa ovih 10 namirnica ćete se sačuvati od zakrčenja arterija

Stanislava ArmyanovaStanislava Armyanova
Inovator
432748
1 od 10 Fotografije

1. Špargle


Špargle su jedna od najboljih namirnica za očišćenje arterija. Pune su vlakana i minerala, pomažu smanjenju krvnog pritiska i sprečavaju stvaranja krvnih ugrušaka, koji mogu dovesti do ozbiljnih kardiovaskularnih bolesti. Njihova korisna svojstva deluju na vene i arterije da bi olakšali upalu, što može da se nagomila vremenom. Konzumiranje špargle povećava proizvodnjnu glutationa u organizmu - antioksidans koji se bori sa upalom i sprečava štetnu oksidaciju, koja stvara zapušene ili blokirane arterije. Takođe sadrži alfa-linolsku kiselinu i folnu kiselinu, koje sprečavaju da se arterije stvrdnu.

Špargle se mogu konzumirati na pari, pečene, na grilu ili čak sirove u salati.

Ubica broj 1 na planeti su bolesti srca, karakteristično sa zapušenjem arterija, što je razlog smrti svakog četvrtog čoveka na planeti prema Centrima za kontrolu i prevencije bolesti. Ono što čini srčanu bolest toliko smrtonosnom je progresivno nakupljanje naslaga u arterijama, što stešnjuje unutrašnje zidove, organičava i na kraju blokira protok krvi.

Arterije su krvni sudovi koji dostavljaju do kiseonik iz srca do različitih tkiva u organizmu. Kada se naslage nagomilaju i krvotok se usporava, one zapušene ili blokirane arterije mogu dovesti do ozbiljnijih problema kao što je srčani udar, moždani udar ili druge kardiovaskularne bolesti.

Šta možete učiniti da sačuvate arterije zdrave i da spečite zakrčenje? Hrana može da se koriti kao prirodno sredstvo za uklanjanje zakrčenja i sprečavanje daljeg narušavanja rada arterija.

U galeriji smo sakupili 10 najboljih namirnica koje možete jesti kako biste sprečili zakrčenje arterija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji