Način pripreme
Umutite pavlaku mikserom, tako što postepeno povećavate brzinu dok ne dobijete krem. U umućenu pavlaku dodajte krem sir (malo pakovanje) i mutite dok ne dobijete homogenu smesu. Ovu smesu ostavite u frižider da se stegne dok ne pripremite ostalo.
Aperitiv od badema možete kupiti u skoro svim većim marketima. Sipajte jednu i po kašičicu u posudu dovoljno široku da možete potapati piškote jednu po jednu, dodajte jednu ili dve kašičice instant kafe, koje ste prethodno rastvorili i šoljici mlake vode.
Za pravljenje tiramisua možete koristiti dublju posudu, vatrostalnu posudu ili kupice. Piškote potapajte jednu po jednu u smesu aperitiva od badema i kafe, ali nemojte predugo, jer će se raspasti. Dovoljno je da ih potopite na 3-4 sekunde.
Piškote ređajte u posudu i kada prekrijete dno, izvadite krem iz frižidera i prekrijte njime piškote. Na ovaj način ponovite postupak dok ne potrošite piškote i krem.
Odozgo pospite kolač kakaom i šećerom u prahu, ostavite gotov kolač u frižideru na nekoliko sati i to je sve!
Ako volite slađe, dodajte šećer u prahu u pavlaku i krem sir prilikom mućenja.