bonapeti.rs»Članci»Šta je zbog čega korisno»Ovsena voda - obnovite telo sa ovim čudesnim eliksirom

Ovsena voda - obnovite telo sa ovim čudesnim eliksirom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
214536
ovsena voda

Ovsena voda je veoma korisna za telo, osim što pomaže kod gubljenja kilograma, u borbi protiv lošeg holesterola, dijabetesa, ona efikasno čisti krv.

Zahvaljujući vlaknima koje ima, pomaže regulisanju stomačno-crevnog sistema i tera nas da se osećamo siti.

Ovsene pahuljice su jedne od najkorisnijih zrna i idealne su za doručak, ručak i užinu. Odlikuju se visokim sadžajem vlakana, vitamina, minerala, i nezamenljivih aminokiselina i svi oni učestvuju u pravilnom funckionisanju životno važnoh telesnih organa.

Priprema ovsene vode je veoma laka. Potrebne su vam ovsene pahuljice i ovsene ljuspice, promešajte ove dve vrste ovsa jednakih proporcija. Čak možete samleti u mašinici za mlevenje kafe, tako ćete iz njih izvući više hranljivih sastojaka.

ovsena voda

Uzmite 3 supene kašike od smese i stavite u metalnu posudu sa 500 ml vode, ostavite smesu da provri na tihoj vatri i kuvajte 15-20 minuta. Nakon što se ohladi procedite kroz gazu, pažljivo pritiskajte. Ovsena voda je gotova.

Pijte je tokom celog dana, ne manje od 2 šolje i bukvalno ćete osetiti promene u telu - toliko je ovsena voda dobra. Pojavljuje se olakšanost u telu, živahnost i sve sa funkcionište uspešno.

Naravno, trebaće vam vremena da nađete oljuštene ovsene pahuljice da biste pripremili ovu vodu - ali vi dobijate prirodno, potpuno bezopasno i efikasno sredstvo za održavanje tela u odličnoj formi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest