Pivo i pritisak

DesislavaDesislava
Početnik
671
Pivo

Kontrolisanje visokog pritiska je povezano sa promenama u ishrani, redovno vežbanje, ostavljanje cigareta i gubitak dodatne težine, ako imate višak

Dok konzumiranje u umerenim količinama može da bude OK, za neke pacijente, drugi treba potpuno da izbegavaju upotrebu alkohola, pošto može uticati na krvni pritisak.

Istina je da konzumiranje piva može da poviši krvni pritisak, ali i u umerenom količinama pivo može biti korisno za srce.

Većina lekara savetuje svoje pacijente sa hipertonijom ili visokim krvnim pritiskom da smanje konzumiranje alkohola.

Pivo je blagotvorniji napitak od ostalih, zato što sadrži mnogo više hranljivih sastojaka kao što su proteini, vitamin B i minerali kao što su magnezijum, kadmijum i gvožđe.

Istraživači su otkrili da jedno-dva piva dnevno osigurava 14 % hranljivih kalorija, 11 % hranljivih proteina, 12 % dijetetskih ugljenih hidrata, 9 % fosfora u hrani, 7 riboflavina i 5 % niacina.

Profesor unutrašnje medicine na Univerzitetu u Teksasu, pravi 40godišnje istraživanje za lečenje hipertonije. U istraživanju učestvuje 70 000 žena koje piju u umerenim količinama pivo, vino i drugi alkohol.

On je ustanovio da je način, na koji je pivo napravljeno osigurava dosta korisnih vitamina i sastojaka, koji se nalaze u listovima povrća. Ispostavilo se da su žene, koje su pile pivo, imale manje problema sa hipertonijom, nego one koje su pile drugu vrstu alkohola.

Ipak, pivo je alkohol. I kao sve vrste alkohola, podiže pritisak. Mnogo istraživanja je dokazalo da konzumiranje više od dva piva dnevno, ne samo da povišava pritisak, nego i povećava ubrzan rad srca.

Uprsko tome što efekat može da bude privremen kod sistemske konzumacije piva, može se pretvoti u stalni. Konzumiranje velike količine piva, ne samo da povišava pritsak, što sa svoje strane tera srce da brže radi i vodi do oštečenja krvnih sudova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest