Bonapeti.rs»Članci»Ishrana kod problema»Ishrana kod naduvenog želuca

Ishrana kod naduvenog želuca

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
40890125
Nuduven želudac

Naduven želudac je dosta često sretan problem. Ishrana sa neodgovarajućom hranom, gljivične infekcije, su samo deo razloga za naduven želudac. Žene su češće pogođene ovim problemom u odnosu na muškarce. Pogledajte koja hrana može da reguliše naduvenost.

Dobro je da ujutru bna prazan stomak jedete voće. Ovo je najbolji način da održavate svim limfnim sistem zdravim. Po podne i uveče jedite po jednu zelenu salatu, tako što možete da je diverzifikujete zelenom salatom, prokeljek, avokadom, krastavcima i paradajzima. Kombinujte salate kako vam se najviše dopada.

Izbegavajte hranu koja sadrže veštačke boje, konzervanse i druge suplemente koji su štetni za zdravlje.

Izbegavajte slatko i gazirano. Ne preterujte sa solju, zato što je njena preterana upotreba takođe preduslov za naduvenost želuca.

Začini kao što su peršun, menta, đumbir se uspešno bore sa naduvenošću. Kiselo mleko pomaže da se prerađena hrana redovno izlučuje iz organizma.

Veoma je važno svakog dana da se izbacuje, zadržavanje je opasno, s obzirom na to da toksini ostaju duže vreme u telu. Da biste se izobrili sa ovim problemom jedite i više integralne hrane, sveže povrće, orašaste plodove i semenke.

Salata

Pijte mnogo vode, ona je dragocen izvor ne samo za zdravlje, nego i za lepotu. Smatra se da je normalno da se konzumira po 30-35 ml vode na svaki kilogram težine.

Izbegavajte gazirana pića i nemojte piti tečnost dok jedete. Ona razređuju želudačnu kiselinu i probavne sokove, a ovo sa svoje strane vodi do usporavanja procesa varenja.

Nemojte istovremeno konzumirati hranu koja je od skroba - proizode od testa i krompire na primer.

Ograničite masti i prženu hranu, obrađena mesa/salamu, slaninu, šunku/, bujon u kockicama, čipsove.

Hranite se manje, ali češće. Između obroka pravite male užine koji že održavati vaš nivo šećera u krvi i držaće vas sitim. To mogu da budu bademi ili nego drugo voće.

Dobro bi bilo da imate dan detoksa kada ćete konzumirati samo jabuke, čaj i mnogo vode.

Krećite se barem 20 minuta dnevno kako biste poboljšali svoj metabolizam.

Pogledajte još koja hrana nadima stomak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest