Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?

Koje začine dodati pirinču za različite vrste jela?

GoldGold
Šegrt
9

Jedna od namirnica koje možete pripremiti na veoma različite načine je pirinač. Začini su sastavni deo svakog recepta i ako zaboravite da ih dodate, onda nemojte očekivati da vam se neko zahvali za jelo i da bude oduševljen.

Pirinač veoma lako apsorbuje začine i bilje koje mu dodate. Tako da ga možete lako promeniti, ne samo po ukusu već i po boji.

Podelićemo sa vama koje začine dodati pirinču prema tome kakav ukus želite da postignete na kraju.

Koji začini dobro idu uz naš omiljeni pirinač?

Ako želite da postignete ukus Španije, dodajte malo paradajz sosa, čilija, belog luka, kima ili crnog luka.

Italijanski ukus se lako postiže uz malo pesta i bosiljka. Ova dva sastojka su potrebna za pravljenje ukusnog italijanskog rižota.

Ljudi koji vole beli pirinač mogu da ga probaju na odličan način ako mu dodate malo maslaca i soja sosa dok je pirinač još topao. Dobićete božanstveno ukusno jelo sa azijskim ukusom, za koje ne treba ništa osim čaše hladnog vina.

Mnogi kuvari u našoj zemlji biraju da jelima od pirinča dodaju majčinu dušicu, peršun, origano, alevu papriku i druge začine. Ali ovaj ukus je uglavnom blizak balkanskoj kuhinji.

Na primer, ako ne dodate šafran u persijska jela, ona neće biti gotova i potpuna. Ovaj začin je neophodan kada je u pitanju priprema pirinča. Jelo možete na kraju posuti i origanom, ruzmarinom i mirođijom.

Za pripremu indijskog pirinča, neophodni začini za pirinač su kurkuma, kari, kumin, pa čak i kardamom.

Ako želite da eksperimentišete i ne nedostaje vam želja za tim, probajte različite kombinacije začina. Samo na taj način možete saznati koji ukus najviše volite vi i vaši najmiliji.

Aromatične kombinacije u pirinču mogu se naći u ovim ukusnim predlozima za:

- pirinač u rerni;

- pilav;

- posne punjene paprike sa pirinčem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Ovaj članak još uvek nije komentarisan. Budite prvi, koji će ostaviti svoj komentar:Anonimni