Kako bi pirinač bio ne samo ukusan, već i aromatičan, pomažu nam različite vrste začina. Pripremite sami smesu začina, koja odgovara kuvanom pirinču.
Promešajte po jedan prstohvat sledećih začina: karanfilić u prahu, đumbir, kardamon, cimet, kurkuma, kim, biber, seme mirođije, beli luk u prahu, ljutu alevu papriku i so.
Kako bi pripremili pirinač sa ovom smesom začina, upržite naseckani crni luk do zlatne boje, dodajte mu narendani paradajz i upržite ga.
Dodajte pola kilograma sitno seckanog mesa, jednu kašiku smese začina i pržite oko 15 minuta. Dodajte dve kašike vode i dinstajte na slaboj vatri dok meso ne omekša.
Skuvajte pola kilograma basmati pirinča, ocedite vodu i zatim ređajte sloveje mesa i pirinča u šerpu sa debljim dnom. Pre posluženja promešajte jelo.
Druga smesa začina za pirinač se priprema od belog luka u prahu, ljute aleve paprike, slatke aleve paprike, paradajza u prahu, kurkume i soli u jednakim količinama.
Drugi začini koji odgovaraju pirinču su đumbir ispržen u maslacu, kombinovan sa alevom paprikom, a takođe i seme slačice isprženo u maslacu.
Začin koji odgovara pirinču je anis, zapržen u suvom tiganju. U njega možete da dodate malo kokosovog brašna za egzotičniji ukus.
Pirinač se dobro slaže i sa korijanderom, ali i sa kurkumom, šafranom, đumbirom, kao i sa korenima celera i peršuna isprženim u maslacu.
Sada, kada ste upoznati sa začinima koji odgovaraju pirinču, možete da pripremite neka od tradicionalnih jela i recepata sa pirinčem, kao što su piletina sa pirinčem, pirinač sa paradajzom, zečetina u pirinču, pirinač na tiganju, spanać sa pirinčem, a zašto ne i špansku paelju ili suši. Prijatno!
Komentari