Salate ne smeju biti dosadne! Nedavni kulinarski eksperimenti u restoranima pokazuju da salate mogu biti zanimljive, ukusne i zdrave kada su pravilni sastojci zajedno iskombinovani. Salate napravljene kod kuće mogu isto toliko da budu ukusne ukoliko pratite nekoliko saveta i sve balansirate - od tekstura do boja. U sledećim redovima pogledajte neke savete za pravljenje savršene salate:
Pomešajte ukuse
Salate ne smeju biti bezukusne. Pomešajte slatke, kisele, pikantne i slane sastojke zajedno kako biste postigli spajanje ukusa - tako da nezavisno od toga da li je reč o komadićima pomorandže između slanih orašastih plodova ili o listovima zelene salate sa dresingom od na bazi limuna, malo eksperimentišite kako biste videli koja kombinacija i balans ukusa rade za vas.
Uključite raznovrsnost tekstura
Od mekih mrvljivih sireva do hrskavih čia semenki i prepečenih orašastih plodova; od ajsberg salate do spanaća; od čeri paradajza do smokava, mešavina tekstura definitivno dodaje notu egzotičnosti u vašu salatu. Koristite miks mekane i hrskave hrane za maksimalno delovanje.
Pravilno napravite dresing
Lep dresing može da učini vašu salatu neodoljivom. Saznajte koji vam najviše odgovara. Izaberite mešavinu ulja, slan i sladak ukus, sirće i biber. Možete čak da napravite umami ukuse - beli luk, miso i šta još sve ne. Ne bojte se da eksperimentišete.
Učinite je vizuelno privlačnom
Probajte i uključite različite boje u vašu salatu - crvena kao čeri paradajz, paprike, jagode i grejpfrut; plave i ljubičaste nijanse kao borovnice, kupine, grožđe i ljubičasti kupus; zelena kao zelena salata, spanać, brokoli i krastavci; žuta kao paprike, mango i leblebija; i malo belog sa selekcijom sira i tofu sira.
Pogledajte i nekoliko ideja za pripremanje Salata sa Kinoom, Salata sa Avokadom i Salata sa kukuruzom.
Komentari