bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Saveti za pripremanje patke

Saveti za pripremanje patke

Paolina SyarovaPaolina Syarova
Početnik
1453
Pečeni pačiji batak

Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su ne samo recepti, već i priprema mesa pre početka kuvanja. Patka ima veliku količinu potkožne masnoće.

1. Pre početka spremanja vrlo detaljno je treba oprati vodom - spolja i iznunutra.

2. Jedna od najvažnijih stvari kada spremate pačje meso, jeste da uklonite sve perje sa patke – čak i da ste je kupili u prodavnici, često nisu očišćene dovoljno dobro.

3. Ako hoćete hrskaviju koricu možete je namazati medom, dobiće ne samo odličan ukus, već će dobiti i ukusnu koricu.

4. Ako primenjujete neki režim ishrane, nemojte jesti kožicu patke – ona je jako masna. Da bi iscurio bar deo masnoće, napravite nekoliko rupica viljuškom na različitim mestima.

Pačiji file

5. Najbolje ćete ispeći patku, kada ispod nje postavite roštilj, a ispod samog roštilja posudu, u kojoj će se slivati masnoća. Sipajte vodu u posudu, da ne bi zagorela masnoća.

6. Pre nego što počnete da spremate patku, obavezno uklonite obe žlezde, koje se nalaze oko trtice. Ako ih ne uklonite, meso će dobiti jako specifičan i neprijatan ukus.

7. Kada spremate pačje meso, treba da znate da se file spremaja dosta brže od bataka. Zato je dobro da ih pripremate posebno ili da ih izvadite ranije, i da ostavite batake da se spremaju još.

8. Ako hoćete da je podelite na porcije, kada je već dobro pečena, treba početi prvo sa batacima, posle skloniti krilca i na kraju pažljivo odvojiti file, tako što krenete od vrata patke. U slučaju da je neophodno, ostavite batake da se još malo dopeku u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest